תנורי אבן – הפתעה חמה
כשרוכשים תנורי אבן ולא בטוחים כל כך כיצד להשתמש בו, האפשרויות עשויות להיות מפתיעות. תנור אבן עשוי להפוך לאחד הפריטים הפעילים ביותר במטבח, לכן הוא חובה עבור שפים וטבחים רבים. ישנם כמה סוגים שונים של אפשרויות להכנת מזון בתנורי אבן.
אילו צורות בסיסיות של תנורי אבן תוכלו למצוא וכיצד תבחרו בצורת התנור המתאימה לכם?
תנורי אבן הם בעצם חתיכה גדולה, שטוחה של כלי אוכל, עם משטח מחוספס מעט. כאשר מבשלים כל המשטח מתחמם ומפיץ את החום באופן שווה. זה מאפשר אפיית לחמים, מיני מאפים שונים ואפילו בשר על האבן, עם סיכון נמוך לשריפה או לחריכה.
ניתן למצוא שתי צורות בסיסיות של תנורי אבן: מלבניים ועגולים. לעתים, במטבחים מקצועיים מתקינים אחד מכל סוג. הבחירה תלוי בדרישות המטבח ובמנות המזון אותן מעוניינים להכין. אם משתמשים בבצק פיצה שמכינים בצורה עגולה, תנור אבן מלבני יעבוד בצורה מושלמת. מאפים עגולים קטנים יותר ומתכונים אחרים לעוגיות מתאימים יותר לתנור אבן עגול. יתכן וכדאי לבחור בתנור בצורה אחת ולרכוש תנור נוסף בצורה השנייה, אם מעוניינים לקבל תוצאות טובות בבישול ובאפייה.
ניתן להשתמש בתנורי אבן להכנת עוגיות. על מנת להכין בשר וארוחות אחרות מומלץ להשתמש בתחתית על מנת לא לחרוך את המזון. תנורי אבן נחשבים פופולריים בכל הקשור לאפיית פיצה תוצרת בית ולאפיית עוגיות. הם גם נהדרים לחימום שאריות של פיצה או של כל מנה אחרת שמתאפיינת בתחתית פריכה בלי צריבה.