ככה בונים טאבון

על השלבים בתהליך בניית טבון או תנור אבן פרטי בחצר הבית, שיאפשר להכין מאפים ולחמים וליהנות מהם כשהם חמים וטריים.

בשנים האחרונות נרשמת עליה בביקוש לבניית טאבון או תנור אבן לשימוש פרטי בחצרות בתים או דירות גן. על מנת לבנות את המתקן רצוי להיעזר בבעל מקצוע מומחה, כך שהוא יהיה בטיחותי למשתמש ולסביבה. החומרים הדרושים להקמת הטבון הם, בין היתר, בלוקים או אבני בטון, עיסת בטון, מכשיר להחלקת בטון, צינור פח וכלי מתכת עמיד לאש.

ראשית יש להניח את בסיס התנור. מומלץ להשתמש באבנים או בבלוקים העשויים בטון כדי להבטיח את יציבות התנור. לאחר מכן יש ליצור את ליבו של התנור, בו אמורה לבעור אש. לשם כך בונים שלד העשוי קורות עץ בצורה הרצויה. על השלד יוצקים בטון בהתאם לצורה הרצויה. מעל לליבו של התנור יוצקים מבנה נוסף בצורת כיפה עגולה, אשר בה פעור פתח גישה בצורת קשת. זוהי בטן התנור בה יונח המזון אותו מבקשים להכין.

תנורי דיגמי - ככה כן בונים טאבון

תנורי דיגמי – ככה כן בונים טאבון

כאשר הבטון יבש ניתן להסיר את קורות העץ ולאחר מכן רצוי לשייף אותו, להעניק לו מראה אסתטי באמצעות החלקה ותוספת צבע. על מנת ליצור גישה בטוחה ונוחה אל בטן התנור יש ליצור מעין מסדרון קצר ורחב יחסית שבנוי מהפתח הפעור בכיפה החוצה. בסופו של דבר פתח הגישה אל בטן התנור צריך להיראות כמעין שער רחב שמוביל אל הכיפה.

לבסוף, יש לפעור חור בגג הכיפה על מנת לחבר אליו צינור הפתוח בקצה, שישמש ארובה לפליטת העשן הנוצר מהאש הבוערת בליבו של התנור.

קרא גם על תנורי אבן – הפתעה חמה >>

דיגמי – מספר אחד בטאבון אבן

טאבון ביתי – מוצר חם

בתקופה האחרונה יותר בתי אב מכניסים טאבון לחייהם. חברת דיגמי תנורים היא אחת מהחברות שדרכן אפשר לרכוש טאבון במיוחד טאבון אבן. תנור זה מתאים לכל בתי המאפה, אולמות האירועים והמסעדות שבהם סוגים שונים של מאפים. כל הטאבונים של חברת דיגמי תנורים עמידים לחום שלש 1400 מעלות והם מבודדים בבידוד חסין אש. חברת דיגמי תנורים משווקת סוגים שונים של טאבונים וביניהם טאבון אבן לפיצה, לפוקצ’ות, ללחם ולמטרות נוספות. בשנים האחרונות יש גם אנשים פרטיים שרוכשים תנור אבן ומציבים אותו בחצר ביתם. הוא משמש את בני המשפחה לאפיית לחמים ופיצות. אפייה בטאבון מזכירה קצת את התקופות הקדומות בהם אפו ובישלו בטאבון מחוץ למערה. הריח והטעם שונים מהטעם והריח  שבאפייה בתנור הביתי. הוא יכול להחליף את הפלטה החשמלית והתנור הביתי לשבת. בתוכו אפשר להכין חמין ותבשילי קדרה ובישולים ארוכים.

למה לקנות דווקא אצל דיגמי?

לפני התקשרות עם חברת דיגמי תנורים לרכישת טאבון מכל סוג מגיע נציג החברה למקום ולאחר ששמע למה מיועץ הטאבון הוא יוכל לייעץ באיזה סוג של טאבון מומלץ ללקוח להתרכז. כל לקוח על פי צרכיו.

מפעל הייצור של דיגמי תנורים הוא במרכז הארץ אבל לקוחות מגיעים אליו מכל קצוות הארץ. התחומים העיקריים שהחברה מספקת הם שירותים לתנורי אפיה ובישול תעשייתיים תנורים למסעדות, יד שנייה ועוד. כל שירות שניתן על ידי החברה נעשה על ידי טכנאים בעלי תעודות רלוונטיות וניתנת ללקוח אחריות לשירות.

שירות דיגמי גם למטבח המוסדי

עיקר העיסוק של החברה בנוסף לבניית טאבון אבן היא התנורים התעשייתיים ורוב לקוחותיה הם אולמות האירועים מאפיות ופיצריות. אם בעבר אולם אירועים היה מזמין את המאפים שלו, פיצות, פוקצ’ות ולחמים שונים הרי שבזמן האחרון אולמות האירועים רוכשים לעצמם טאבון אבן מחברת דיגמי תנורים ומכינים במקום את הבצק והאפייה נעשית בטאבון. בנוסף לתנור אבן יש כיום גם טאבונים המופעלים על ידי גז. היתרון של שאפיה בטאבון היא שכל “הלכלוך” שבעשיית הבצק נעשה בחוץ וגם האפייה לא נעשית בתוך המטבח. גם גודלו של הטאבון מאפשר אפייה בכמויות גדולות יותר מאשר בתנור ביתי.

קרא גם על טאבון ביתי? >>

 תנור ביתי – למי מתאים?

טאבון ביתי – מוצר חם

מי מאיתנו לא מכיר את הריח הטוב של המאכלים כאשר הוא עובר בקרבת טאבון, ריח אשר אוטומטית מייצר תחושת תיאבון אצל רובנו. טאבון למעשה הוא סוג של תנור (בערבית טאבון זה תנור) המיועד להכנה מהירה ובישול של מאכלים שונים כמו: בשר, דגים, לחמים, פיצות וכדומה, על ידי כך שהוא מנצל באופן מקסימאלי את החום שבו. בדרך כלל אנו רגילים לראות טאבונים במסעדות, מאפיות ואולמות אירועים, אך בזמן האחרון יותר ויותר אנשים מעוניינים ליהנות מהיתרונות שלו גם בבית ועל כן רוכשים טאבון ביתי.

טאבונים ותנורים לבתים פרטיים של דיגמי >> עבור לגלריית תמונות

למה כדאי לרכוש טאבון ביתי ?

אם אתם נהנים ממאפים במסעדות כמו: פוקצ’ות, לאפות ופיצות אין בעצם סיבה שלא תרכשו אחד כזה. יתר על כן, הייחודיות של הטאבון לא נמדדת רק בטעמים העשירים שהוא מספק אלא גם בתהליך האפייה בו. מלבד זה שתהליך האפייה בו מהיר, מדובר בחוויית בישול מיוחדת במינה לכל מי שאפילו רק קצת מתעניין בכך. הריחות, חום האש, רעש הגחלים ועוד הם שיוצרים את התחושה הכיפית והאותנטית


טאבון ביתי – למי מתאים ?

טאבון ביתי מתאים כמעט לכולם – זה יכול להיות אנשים שאוהבים לארח מכיוון שזה מבטיח הנאה מרובה ואף סוג של אטרקציה לאורחים, אנשים שנהנים לבשל ולאפות, כאלה שאוהבים את הטעם העשיר שטאבון מספק למאכלים ובכלל כל מי שמחפש להכיר עולם חדש-ישן של בישול. יש לציין כי מרבית הטאבונים הם גדולים מידי בשביל להיות בתוך בית ועל כן מומלץ להציב טאבון בחצר או במרפסת.

סוגי הטאבונים הקיימים בשוק

הסוגים העיקריים של טאבונים שמשמשים גם בתי עסק וגם בתים פרטיים הם טאבון ברזל וטאבון אבן:

טאבון הברזל – טאבון נייד, עם גלגלים ומשקלו קל יחסית, הוא בנוי מברזל ועובד על ידי מבער גז.
טאבון אבן – בנוי כל כולו מלבני שמוט העמידות בחום, הוא שוקל הרבה יחסית ועל כן הוא לא נייד. בדרך כלל טאבון אבן מחזיק מעמד הרבה יותר שנים מטאבון ברזל.
כיום ישנו עוד סוג שנקרא טאבון חשמלי – מדובר בטאבון מאוד קטן שניתן לשים אותו בתוך הבית, טאבון זה מיועד למאפים קטנים ופיצות קטנות.

תפריט
דילוג לתוכן