טאבון לפיתות
כל מה שקשור לאוכל הפך בשנים האחרונות לטרנד של ממש. פעם, אוכל היה רק בשביל להתקיים ולשרוד אך כיום ישנם טקסים שונים סביבו ונראה שהוא הפך לדת בפני עצמה. כל אחד היום רוצה לבשל ולאפות וזאת בעקבות הרעש הגדול שיש בתקשורת, רעש שמגיע בצורת תוכניות בישול יום יומיות, אתרי אינטרנט שונים, מגזינים של אוכל ומה לא… לכל אחד יש את האהבה שלו אך כמעט כולם יסכימו שהם אוהבים בצק על כל סוגיו, ובצק זה בין השאר פיתות. אך מה עדיף, אפייה על ידי טאבון לפיתות או על ידי תנור אפייה כזה שכולנו מכירים?
מה זה טאבון?
טאבון הוא תנור לפיתות בפרט ומאכלים נוספים ככלל אשר מופעל באמצעות אש, בעבר הטאבון היה עשוי מחימר, וזו היא הדרך המסורתית להכין פיתות, ויש לו פתח בתחתיתו אשר ניתן מהפתח להזין את האש. (כיום קיימת הדרך לאפות גם באמצעות תנור פיתות אך סביר להניח כי התוצאה תהיה שונה). הטאבון המסורתי לרוב נמצא בעסקים ערביים, משפחות דרוזיות וכדומה שזהו חלק מן המסורת שלהם. טאבון לפיתות נותן להן טעם מיוחד וטריות שאין שנית לה, לעומת תנור אפייה בו מונח הבצק והוא תופח עד שנהיה לפיתה רגילה. הייחודיות בתנור הוא שמצמידים את הבצק לאבן ושאת שנותנת לפיתה את הטעם המיוחד שלה. כיום חלק מהטאבונים נבנים ממתכת ולא מחימר כמו שהיה בעבר.
איפה אפשר למצוא פיתה בטאבון?
כיום יש גם טאבונים ביתיים ויש אנשים שמוכנים להשקיע בשביל לאכול פיתה טובה. דיגמי מספקת לכם מבחר רחב של טבונים בין אם ביתיים ובין אם מסחריים. נוסף לכך מספקת שירותי התקנה כך שהטאבון יוצב באופן תקין בבית הלקוח או העסק. מלבד טאבון ביתי כולם מכירים את הטאבונים המסחריים אותם ימצאו בעיקר במאפיות דרוזיות, מסעדות ערביות, ואצל אנשים מהעדה הדרוזית. הפיתות הללו לא נמכרות בסופר אלא בסופר יש פיתות שנאפו בתנור, ולכן מי שירצה דווקא את אלו שיצאו מהתנור יצטרך להשקיע בכך.
האהבה לאוכל היא אהבה שמשותפת כמעט לכל בני האדם, ובשנים האחרונות האוכל נהיה מרכז חיינו בעולם המערבי. בכל יום ויום ממציאים טכנולוגיה חדשה אשר משפרת את טעמו של כל אוכל שהוא, אך דווקא כשמדובר על פיתות עדיף ללכת לישן יותר ולמסורת הקדומה. מי שאכל פיתה בטאבון מבין מיד את ההבדל, ורבים מאלו שאוכלים פיתות כאלו "מתמכרים" לטעם שלהן וקונים אותן שוב ושוב.