חזרה לאפייה המסורתית
אחת המגמות הרווחות של השנים האחרונות בסצנת האפייה היא שימוש בטאבון. אחד היתרונות המרכזיים שלו הוא היותו חסכוני באנרגיה. זאת, בהשוואה לתנורים ביתיים, למשל, שדורשים אנרגיה רבה יותר להכנה של אותה כמות מאפים. השימוש המוסדי בטאבון רווח יותר ויותר בשנים אחרונות. הוא כבר מזמן לא שייך למאפיות ולקונדיטוריות בלבד ואפשר למצוא אותו במסעדות, כשהוא משמש להכנת לחם ומאפים טריים, המהווים חלק בלתי נפרד מהמנות שבתפריט.
טאבון – חזרה לאפייה המסורתית
הטאבון כבר מזמן לא שייך למאפיות ולקונדיטוריות בלבד ואפשר למצוא אותו במסעדות שמבקשות להציע ללקוחות לחמים ומאפים טריים, בעלי מרקם יוצא דופן ובטעם של פעם.
המגמה המרכזית סביב השימוש בטאבון בשנים האחרונות מתמקדת בחזרה להכנת מזון מסורתית יותר. הטאבון, שדורש שימוש בגז חוסך בהוצאות על חשמל, מאפשר לבעלי העסק לספק ללקוחות מאפים טריים, בעלי מרקם יוצא דופן בטעם של פעם. השימוש בחלל אבן חם, שעוטף את המאפה מכל הכיוונים מאפשר אפיה אחידה. מדובר בתוצאות טובות יותר מבחינה מקצועית.
אחת התכונות של הטאבון המאפשרות את היתרונות האמורים, היא היכולת לשלוט בטמפרטורת האפייה. השימוש בטאבון דורש זמן קצר יותר להכנת כל מאפה. בנוסף, אין צורך בהמתנה ממושכת לחימום או לקירור חלל הטאבון עצמו. זאת, להבדיל מאפיה בתנורים אחרים שדורשים המתנה עד לחימום החלל הפנימי שלהם. זמן ההמתנה מעכב את התהליכים במטבח ולכן, ישנם מטבחים בהם התנורים דולקים ברצף במשך כל שעות הפעילות. בהמשך לכך, כשיש צורך בהכנה תכופה של לחמים או מוצרי מאפה, הטאבון מהווה פתרון אידאלי.