בניית טאבון
מאז שחר הציוויליזציה בניית טאבון היתה חלק בלתי נפרד מחיי האנושות. אפשר היה למצוא צורות כאלה ואחרות של טאבון בחפירות שבוצעו במסגרת החיפושים והגילויים של כל תרבות עתיקה. כיום, טאבון משמש כאחת הדרכים הנפוצות להכנת מאפים ולאפייה בכלל. ישנם יתרונות רבים למאפים שנאפו בטאבון, אשר לא ניתן להשיג באפייה בתנור אחר מסוג כלשהו.
דגשים חשובים בבחירת טאבון למאפייה
בין היתרונות גם האפשרות לבישול ולאפייה בטמפרטורה גבוהה. הטאבון נבנה באופן שמאפשר לחום להתפזר בצורה שווה ממקור החום, האש. הטאבון בנוי באופן שמאפשר לחום להתפשט בכל החלל הפנימי שבו. בסופו של דבר, החום נספג בקירות הפנימיים של הטאבון ומקרינים על הכיפה שלו בצורה אחידה, בעוד החלק התחתון שלו נותר בטמפרטורה נמוכה יותר, יחסית.
כאשר הטאבון חם מאוד בתוכו, טמפרטורת האפייה יכולה הגיע לגובה האופטימלי, על ידי שמירה של להבת אש קטנה בתוך התנור. הטאבון מאפשר לשמור על הטמפרטורה באותה מידה ובאופן אחיד בתוך כל החלל הפנימי. כך ניתן לאפות בצורה יעילה ומהירה. זמן האפייה בטאבון מהיר יותר, נוכח החום הגבוה שנשמר בקירותיו הפנימיים. משך הזמן הדרוש לאפייה של מאפה אחד נע בין שתיים לשלוש דקות. בהמשך לכך, בניית טאבון נחשבת לדרך חסכונית מאוד במקרים בהם נדרשים להכין מאפים רבים.
בבניית טאבון יש יתרונות רבים, בהם גם הכנת מאפים טעימים ובריאים, יעילות וחסכון בזמן, אנרגיה וכסף.
בטמפרטורות הגבוהות שמאפשרת בנייה של טאבון, החום המופץ מהאש יוצרת קרום ייחודי על גבי המאפה. הקרום מונע מהבצק להיפגע כתוצאה מהלחות. כך הטאבון מאפשר ייצור דל מאפה בעל קרום טעים, ובתוכו הוא נפוח, רך ועסיסי.